Rukom nacrtana ljubav

 

Dnevnik za decu “Rukom nacrtana ljubav”

Svaka stranica, odnosno tema Dnevnika sadrži datum koji dete popunjava u trenutku kada čita, kao i emotikone koje treba da oboji u skladu sa tim kako se oseća povodom teme koju trenutno čita odnosno obrađuje.
Dnevnik stavlja akcenat na dečje emocije, učenje prepoznavanja, imenovanja i kategorisanja istih. Detetu su  kroz igru opisane tehnike prevazilaženja neprijatnih emocija (strah, tuga, nesigurnost..) i vraćanje u dobro emotivno stanje.
Dnevnik počinje temom „Ko sam ja“, odnosno „To sam ja“, gde dete prvo treba da opiše sebe, odnosno da ispriča kratku priču o sebi, zatim nastavlja porodicom, drugarstvom, zahvalnošću, provodi dete kroz maštu, riznicu sećanja, muziku, ples, svet ideja i emocija. Kroz zanimljive tekstove i bogate ilustracije dete uči o vrednostima ali  i o značaju negovanja i postizanju balansa duha, tela i uma. Uz mnoštvo pozitivnih ideja i stimulativnih zadataka, dete uči da stiče samopouzdanje, savladava problema, da napravi akcioni plan za svoje male i velike ciljeve. Uz primere za dobru komunikaciju, Dnevnik se sa svojih 68 strana završava  planiranjem vremena u dečjem umu  i u malom nedeljnom planeru gde će svoje obaveze postavlja po prioritetima, hitno-bitno.

Prolazeći kroz sve ove teme, dete upoznaje sebe i saznaje koje su osnovne i najvažnije ljudske vrednosti i stiče neophodne veštine. Da upravlja emocijama, upotrebi sopstvene misli,razvije pobednički duh i praktične navike, da se suoči sa izazovima i asertivno komunucira.

Šta roditelji mogu da urade

Ako je dete malo za pisanje dnevnika, čitajte mu, crtajte i razgovarajte s detetom. Ako je dete veće, ali ne ume da čita samo, zajedno čitajte i pišete ili crtajte.  Decu koja umeju da čitaju i pišu dovoljno je usmeriti i podržati.

OPIS

Dnevnik

Format: 18 x 23 Broj strana: 68 Pismo: Ćirilica/Latinica Povez: Kunzdruk sa plastifikacijom, pun kolor Cena: 1.500 rsd

PDF format

Format: A4 Broj strana: 64 Pismo: Ćirilica/Latinica, pun color, pdf format se može kopirati u boji ili crno-belo sa brojem strana po potrebi Cena: 500 rsd

PORUDŽBINA

Svoj primerak Dnevnika ili pdf formata, možete poručiti putem maila, telefonom ili preko društvenih mreža/facebook i instagram

Rekle su o dnevniku

Tanja se obraća detetu krajnje neposredno, nekonvencionalno i iznad svega inspirativno. Između tema, u nekoliko navrata direktno se obraća detetu sa brižnošću i svesnim davanjem „pauze“, kako bi se dete odmorilo i posložilo svoje misli i osećanja. Obraća im se u prvom licu rečima „Da li ti je bilo teško da pišeš o svojim emocijama?“ ili ih pita da li je naporno ovo „putovanje“ pohvaljujući dete kako bi se ono osetilo posebnim i vredno pažnje. Inspiriše dete da zajedno „nacrtaju ljubav“, da bi dete znalo da nikad nije samo i da je ljubav osnovni pokretač svega. Preporučujem roditeljima da koriste ovaj dnevnik jer sadrži odlične tehnike prepoznavanja emocija kod deteta kao i načine procesuiranja istih kako bi se dete brže i lakše vratilo u svoj balans. Bravo Tanja, kreativan, interesantan i autentičan dnevnik koji će deca voleti.
Danijela Lazić
Diplomirani psiholog
Knjiga “Rukom nacrtana ljubav” je nešto zaista posebno. Budi maštu, i uz igru i šarenilo boja vodi decu kroz čudesno putovanje u njihove najdublje emocije, pitanja, brige i strahove i pomaže im da nauče sami da ih prevaziđu i izgrade samosvest i samopouzdanje. Moj Mihajlo i ja smo uživali u svakoj stranici, reči i slici i rado smo je delili i sa drugima. Predivan uvid mi je bio kada sam i sama uz dete počela da prolazim kroz proces i teme kojim se bavi Tanjina knjiga i kada sam otkrila i naučila o sebi toliko toga što je bilo skriveno. Preporučila bih je svakom kome je stalo da im se dete emocionalno razvija i da na vreme počne graditi mindset uspešnih, sa fokusom na rešenje i na vrednosti koje nosi u sebi. Hvala Tanja! Ljubim te!
Anja Tomić
NLP trener i kouč

GALERIJA

Zavirite u stranice Dnevnika za decu "Rukom nacrtana Ljubav