KOUČING ILI TRENING ŽIVOTNIH VEŠTINA

Nije lako održati kvalitet života i uskladiti različite potrebe, obezbediti materijalnu egzistenciju, zadovoljiti ljubavni život, stabilnost porodice, biti dobar roditelj, partner,prijatelj, kolega. Pojedinim osobama je potrebna podrška kako bi pomirile sve svoje životne uloge i uspostavile balans.

Neke sposobnosti, znanja i veštine neophodne su za unapređenje kvaliteta života. Učenje tih životnih veština je osnovna delatnost trenera životnih veština ili life coacha.

Šta je koučing?

Koja je uloga kouča?

Kako bi najjednostavnije definisali šta kouč radi, mogli bi reći, da je kouč životni trener koji vam na suptilan način pomaže da ostvarite pozitivne promene u svom životu.

Ove promene mogu biti u oblasti zdravlja, ličnog razvoja, međuljudskih odnosa, karijere, finansija i emocija.

Kouču se možete obratiti za pomoć na polju karijere, povećanju uspešnosti u poslu, zatim kako bi poboljšali odnose sa porodicom i partnerom, poboljšali veštine roditeljstva, kao i veštine komunikacije. Svrha koučingu je da vam omogući da kod sebe prepoznate sve svoje resurse koji će vam pomoći da lakše donesete odluku kako bi poboljšali svoj kvalitet života. Da vam pomogne da budete proaktivana umesto pasivni i kreativni u pristupu ostvarivanja svojih ciljeva.

Kouč ne nudi laka rešenja. Ne postoji laka i brza promena.

Kouč vam ne garantuje promenu, jer vam niko ne može garantovati nešto ukoliko to zavisi isključivo od vas. Kouč vam nudi svoje veštine i znanje da se vi razvijate i unapređujete svoj život ali uz isključivo uz vaš trud.

Kouč ne deli savete. Kouč vam pomaže da što bolje razumete sebe, da dobro promislite o različitim mogućnostima, putevima, rešenjima, kako biste vi, uz pomoć kouča, došli do toga šta je najbolje za vas. 

Kouč ne predstavlja sebe kao uzor,ne sudi o vama i ne nameće vam vrednosti.

Tanja Labović, ICI Coach

Ukoliko ste spremni da unapredite  kvalitet svog života, kontaktirajte me kako bi zakazali besplatan inicijalni sastanak. Zajedno ćemo  doneti odluku da li je koučing dobro rešenje, na koju temu treba raditi i zatim krenuti put promene.

“U psihoterapiji pratimo put naših suza. U coaching-u pratimo  put naših snova” Kerol Kaufman

Za sva pitanja i za zakazivanje individualnih sesija možete mi se obratiti na mail tanjalabovic09@gmail.com ili mobilni 060/48-939-38